Rowerowa tandeta....

O motocyklach.... skuterach i rowerach :-)

Rowerowa tandeta....

Postprzez Sonia » Wt mar 18, 2014 11:50

Wiele pisze się o braku rowerowych ścieżek w Polsce, że nigdy nie dorównamy Holandii itp. A ja napisze o rowerowej tandecie dostępnej na rynku w Polsce. Moja córka miała w zeszłym roku Komunię Świętą. Od jednego z gości otrzymała rower. Córa ma taki a nie inny wzrost, a rower był z tych największych, więc pomimo na maxa obniżenia wszystkiego był dla mnie za duży. Bardzo się cieszyła jak okazało się, że w tym roku będzie mogła na nim jeździć. Radość jednak nie trwała długo. Jak to przed sezonem rower poszedł (robię to z każdym tego rodzaju "pojazdem") na sprawdzenie, podokręcanie wszystkiego itp tak, aby jazda była bezpieczna... I tu szok. Kierownica w N O W Y M nigdy nie używanym rowerze była złamana i osadzona w ramie na papiery i karton!!! Rower był zakupiony w jednym z marketów. Nie chcąc aby sytuacja wyglądał jako pretensje do osoby obdarowującej córkę, nawet o tym jej nie wspomniałam, W każdym razie ja nigdy już nie kupie roweru w markecie, tak bezpieczniej....
Sonia

Postprzez » Wt mar 18, 2014 11:50

Re: Rowerowa tandeta....

Postprzez schrott » Wt sty 12, 2021 16:25

U nas na złomowisku http://www.auto-schrott.pl nie tylko auta czy rowery ale różne metalowe graty.
schrott

Postprzez donka11 » Śr lis 17, 2021 09:51

Niektóre rowery to faktycznie są bardzo kiepskiej jakości... Moja koleżanka na swój rower wydała, gdzieś około 400 zł i szału nie ma... Ale teraz postanowiła odwiedzić sklep romet i tam dokonać zakupu, ponieważ mają tam markowe i doskonałej jakości rowery. Takie, które posłużą długie lata.
donka11

Postprzez jaen » Pn sty 17, 2022 12:29

No nieźle... My też kupowaliśmy kiedyś rowery w marketach i w zeszłym roku wszystkie te połamańce, które faktycznie były maksymalnie na jeden sezon, poszły na złom. Skorzystaliśmy z oferty skupu złomu Legalny Autozłom https://www.autozlomzory.pl/skup-zlomu-i-plastiku.html w Żorach. Ta firma skupuje złom i plastik, bardzo serdecznie ich polecam, mają atrakcyjne stawki cenowe, uczciwie wszystko wyceniają. Zajmują się wieloma rzeczami, bo mają stację demontażu pojazdów, sprzedają części samochodowe, naprawiają auta, itp. Można im śmiało zaufać.
jaen

Postprzez goik » Pt lut 11, 2022 11:29

Dlatego nie warto kupować byle czego. Jak chce się kupić rower, to w sklepie rowerowym, tak samo kask i inne akcesoria. Od siebie polecam sklep internetowy firmy Bike Multi Sport, w którym obecnie jest pełno walentynkowych promocji. Ja akurat potrzebowałem nowego kasku, więc jak znalazł. Ogólnie w tym sklepie nie znajdziecie tandety, tylko wysokiej jakości, trwałe i wytrzymałe produkty.
goik

Postprzez vika22 » Pt kwi 22, 2022 11:50

A może rowery stylowe byłyby najlepszą opcją? Ja na ich temat dowiedziałam się z artykuły https://www.arte24.pl/zdrowie/top-5-naj ... la-siebie/ i powiem wam, że mnie ten temat zainteresował. Ogólnie polecam przeczytać ten artykuł, bo dowiecie się jak aktywny tryb życia prowadzić?
vika22

Postprzez multimax » N maja 08, 2022 09:59

Dlatego tak samo jak w przypadku części do rowerów, to tak samo w przypadku części do maszyn rolniczych wydaje mi się warto sprawdzac rankingi i opinie poprzednich klientów. Jednym z takich przykładów jest sklep https://agri-truck.pl/pl/tylny-most/5186-łańcuch-na-koła-1240x28-5903317582267.html w którym znalazłem wysokiej jakości łańcuchy na koła na tylny most :D Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zakupu!
multimax

Postprzez famik » Śr cze 01, 2022 13:27

Nawet mi o tym nie wspominaj. Niestety sporo takich byle jakich rowerów jest w sprzedaży. Czasami ludzie wolą kupić gdziekolwiek, zamiast pójść do sklepu rowerowego. Ja wybrałem drugą opcję, zakupy zrobiłem w rowerowym sklepie internetowym ROWMOT w Kozienicach. Oni mają bardzo dobre ceny, rowery od nich są solidne, wytrzymałe, bardzo dobrej jakości, mój świetnie mi się sprawdza.
famik

Postprzez » Śr cze 01, 2022 13:27

Powrót do 2-koła