Mam dość być dymana przez polityków

O polityce, ciekawych wydarzeniach dnia dzisiejszego oraz mijającego tygodnia dotyczące Polski

Mam dość być dymana przez polityków

Postprzez Alina » Wt gru 16, 2014 16:39

Mam dość byc dymaną przez polityków. Dla mnie scena polityczna w Polsce zeszmaciła sie już całkowicie. Ile można. Jeżeli ja nie zapłacę podatków, to za chwilę mam komornika z US na głowie, a pieniądze te zamiast na szkoły, drogi, szpitale czy nawet na emerytury idą na walenie po rogach przez polityków. Też bym chciała lecieć do Madrytu najtanszymi liniami, a rozliczyć samochód, a różnicę mieć na balowanie w Hiszpanii. I nawet bym nie chciała, aby ktoś tę gotówkę mi dał. Niech poprostu zuna mi taki koszt US, będa to moje pienioądze "zaoszczędzone" na podatku. Ale nie, jak ja bym tak zrobiła, to dochrzaniliby mi przy kontroli, tak, że Hiszpanii długo by mi się nie chciało oglądać długo... widać, zamiast za działalnośc trzeba było wstąpić do jakiejś partii i głośno ryja drzeć, by znaleźć się przy jej głównym sterniku... a jaka partia to jest bez znaczenia, liczy sie w końcu mandat i kasa
Alina

Postprzez » Wt gru 16, 2014 16:39

Re: Mam dość być dymana przez polityków

Postprzez Dagmara » Cz gru 10, 2015 21:10

Brutalna prawda. 80% polityków na świecie idzie do polityki bo ma pieniądze, 20% stanowią dorobkiewicze... w Polsce proporcje są odwrotne...do polityki 80% idzie by się dorobić...
Dagmara

Postprzez Janusz » Cz sie 18, 2016 20:21

Po części macie racje... różnica taka, że PIS ich wywalił na zbity pysk, a PO za ośmiorniczki dawało awans...
Janusz

Postprzez Alina » So lis 05, 2016 21:39

Janusz napisał(a):Po części macie racje... różnica taka, że PIS ich wywalił na zbity pysk, a PO za ośmiorniczki dawało awans...

No i bardzo dobrze zrobił PIS... mi nie chodzi o to kto co robi jeżelio chodzi o wały i z jakiej partii pochodzi... liczy się sam fakt
Alina

Postprzez Borsuk » Wt cze 26, 2018 21:20

Niestety czarne owca zawsze się znajdzie... bez względu na barwy
Borsuk

Postprzez agnieszkab » Cz wrz 27, 2018 12:50

smutne to
agnieszkab

Postprzez » Cz wrz 27, 2018 12:50

Powrót do Polska